Onze gaming community:

Dutch Community Gaming is een gesloten gaming community, dit betekent dat wij enkel de games ondersteunen die wij aangeven.

 
 Discord:

Onze Gaming Communtity heeft regels, zodat iedereen plezier kan hebben, maar ook zodat wij Discord goed kunnen onderhouden.
Een van deze regels is, dat je een gebruikersnaam moet aanmaken op onze Discord, zodat het team van DCG kan zien voor welke game je komt.
Op deze manier kunnen ook alle leden snel elkaar vinden via Discord met ingame naam, en voor ons team is het makkelijker om Discord te onderhouden zodat wij inactieve leden snel kunnen verwijderen.

Guild Wars 2:

Wij vragen 100% represent? Maar waarom? Wat betekent dat?

Onze guild in Guild Wars 2 vraagt 100% represent omdat wij elke dag een activiteit organiseren, daarom vragen wij van onze leden onze naam te dragen. Represent (representeren) betekent dat je uitkomt met alle characters voor onze guild. Dan komt er [DCG] achter je naam in Guild Wars 2 te staan. Geen represent gaat ten koste van de activiteiten en kunnen wij de niet-representerende leden niet meer verwijderen omdat deze wel blijven spelen maar niet voor onze guild, daardoor de guild vol blijft en steeds inactiever.

Waarom Discord?

Discord is tegenwoordig de beste manier voor een gaming community voor voice. In het verleden hebben wij Teamspeak en Ventrilo gebruikt, maar de overstap was simpel omdat de meeste leden naar Discord wouden gaan.
Discord geeft veel meer informatie aan dan elke ander communicatie programma, automatisering van bots, regelrechte informatie en rechtstreeks een nieuw lid kunnen benaderen via chat of onze #hulp nodig ? (Discord). Nadeel wel van Discord is dat het allemaal via bots gaat, Discord zelf doet niks op dit gebied.

De regels:

– Hou het netjes op Discord, met mate alcohol en ander gebruik
– Men mag niet beledigen, discrimineren, illegale content plaatsen en 18+ content plaatsen
– Discord is voor 16 jaar en ouder
– 100% represent in GW2
– Accountnaam GW2 op discord
– OSM naam op Discord